23 February 2019
Home » Teknologji » Tumblr hiqet nga App Store, lejoi publikimin e imazheve të abuzimit seksual me fëmijët

Tumblr hiqet nga App Store, lejoi publikimin e imazheve të abuzimit seksual me fëmijët

Tumblr është hequr nga App Store sepse kishte lejuar ca përdorues të postonin imazhe të abuzimit seksual me fëmijët.

Aplikacioni i rrjetit social i përjashtua nga dyqani i Apple më 16 Nëntor ndërsa arsyeja e vërtetë i heqjes u mësua vetëm ditën e sotme.

Apple tha se imazhet ilegale kishin kapërcyer filtrat e kompanisë e cila nuk i kishte identifikuar në kohë.

Kompania tha se rikthimi i aplikacionit ishte prioritet kryesor por nuk dha një datë ekzakte se kur do të ndodhë.

Tumblr tha se çdo imazhe i ngarkuar analizohet nga një databazë me foto të ndaluara.

Në këtë raste imazhet nuk ishin në dabatazën e kompanisë dhe filtrat nuk i kanë kapur. Megjithatë tha se përmbajtjet ishin zbuluar gjatë një auditi rutinë.

Nuk është hera e parë që Tumblr lejon këto lloj imazhesh të shfaqen në platformë. /PCWorld Albanian

The post Tumblr hiqet nga App Store, lejoi publikimin e imazheve të abuzimit seksual me fëmijët appeared first on PCWorld Albanian.


(ICT Media)

About Bruno Sholla

Check Also

85% e shtojcave dhe aplikacioneve të Chrome nuk kanë politika privatësie

Nëse jeni përdorues i rregullt i shfletuesit Chrome padyshim duhet të shfrytëzoni edhe shtojcat që ...