Home » Teknologji » Roaming në BE është falas! Por a është i shpejtë?

Roaming në BE është falas! Por a është i shpejtë?

Kur Komisioni Europian i dha fund tarifave të roaming brenda Bashkimit Europian (BE) verën e kaluar, u dha shtetasve të vendeve anëtare lirinë për të marrë telefonat e tyre celularë me ta gjatë pushimeve, pa pasur frikë nga faturat pas kthimit në shtëpi. Por sa mirë performojnë ata që kur përballen me kulla të huaja transportimi?

Për ta zbuluar, ne kemi marrë një vështrim në të dhënat e Speedtest nga tremujori i parë i vitit 2018 për të parë banorët e vendeve që kanë përvoja me shpejtësinë e internetit jashtë vendit, ku ju duhet të udhëtoni nëse shpejtësia e lëvizshme ka rëndësi për ju, dhe cilët transportues ofrojnë shpejtësi maksimale jashtë rrjeteve të tyre.

Sa bie shpejtësia e shkarkimeve  kur kaloni një kufi?

Shpejtësia mesatare e shkarkimit në BE kur konsumatorët janë në shtëpi është 30.57 Mbps, por kjo ngadalësohet me 16.6% në 25.50 Mbps kur evropianët kalojnë nëpër një kufi.

Për shkak se përvoja juaj e shpejtësisë jashtë vendit do të bazohet në atë që ju jeni mësuar, ne i krahasuam vendet në bazë të sasisë së ulur të shpejtësisë së shkarkimit dhe jo shpejtësinë aktuale jashtë vendit.

Italianët gëzojnë një rritje prej 15.4% në shpejtësinë e shkarkimit gjatë udhëtimit. Estonezët, letonezët dhe portugezët gjithashtu përjetojnë shkarkime më të shpejta jashtë vendit.

Nga ana tjetër, udhëtarët holandezë përjetojnë një ulje prej 52% të shpejtësisë së shkarkimit kur përdorin telefonat celularë në vende të tjera të BE.

Banorët e Danimarkës, Luksemburgut, Hungarisë, Belgjikës dhe Maltës pësojnë rënie prej më shumë se 40% gjatë roaming.

 

The post Roaming në BE është falas! Por a është i shpejtë? appeared first on PCWorld Albanian.


(ICT Media)

About Bruno Sholla

Check Also

Apple mban aktivitet më 30 Tetor, priten modele të reja iPad Pro dhe MacBook

Ditën e sotme Apple dërgoi ftesë për mediat në një aktivitet që do të mbahet ...