23 February 2019
Home » Teknologji » Kina duhet të rrisë inovacionin në teknologji thotë presidenti Kinez Xi Jinping

Kina duhet të rrisë inovacionin në teknologji thotë presidenti Kinez Xi Jinping

Kina duhet të përmirësojë inovacionin në teknologji tha Presidenti Kinez Xi Jinping ditën e Premte me arsyetimin se është shumë i rëndësishëm jo vetëm për sigurinë kombëtare por edhe zhvillimin ekonomik.

Sipas agjencisë shtetërore të lajmeve Xinhua vendi vë re një nevojë urgjente për rritjen e inovacionit në teknologji.

Kina do të rrisë mbrojtjen e pronësisë intelektuale si dhe të shtojë përpjekjet në drejtim të sektorit shkencor dhe teknologjik.

Kina dhe Shtetet e Bashkuara kanë përfunduar në një betejë tregtare muajt e fundit.

SHBA kanë shtuar presionin ndaj Pekinit zyrtar për çështjet e tregtisë, transferimit të teknologjisë dhe politikave rimbursuese. /PCWorld Albanian

The post Kina duhet të rrisë inovacionin në teknologji thotë presidenti Kinez Xi Jinping appeared first on PCWorld Albanian.


(ICT Media)

About Bruno Sholla

Check Also

85% e shtojcave dhe aplikacioneve të Chrome nuk kanë politika privatësie

Nëse jeni përdorues i rregullt i shfletuesit Chrome padyshim duhet të shfrytëzoni edhe shtojcat që ...