20 February 2019
Home » Teknologji » Ish ekzekutivi i Google thotë se pas një dekade do të kemi dy lloje interneti

Ish ekzekutivi i Google thotë se pas një dekade do të kemi dy lloje interneti

Eric Schmidt i cili ka shërbyer si CEO i Google prej vitesh parashikon se dekadën e ardhshme do të ketë dy lloje interneti: një udhëhequr nga SHBA-ja dhe një nga Kina.

“Mendoj se një më shumë sesa ndarje do të kemi të bëjmë me polarizim të internetit mes Kinës dhe SHBA-ve.

Nëse shikoni në Kinë, kompanitë që po marrin jetë dhe shërbimet që po ndërtohen, kanë gjeneruar pasuri marramendëse. Interneti në Kinë zë një hapësirë më të madhe në GDP-në e vendit sesa në SHBA.

Besoj që shumë shpejt kemi për të parë produktet dhe shërbimet të mrekullueshme nga Kina.

Rreziku i vërtetë qëndron tek censura dhe kontrolli, pikërisht këtu fillon edhe ndarja mes SHBA-së dhe Kinës,” tha Schmidt.

Schmidt ka shërbyer si CEO i Google që në 2001 kur mori drejtimin e kompanisë nga Larry Page deri në 2011-ën kur ky i fundit u rikthye.

Ai ngeli i kryetar i bordit drejtuar të Google deri në fillim të 2018-ës. /PCWorld Albanian

The post Ish ekzekutivi i Google thotë se pas një dekade do të kemi dy lloje interneti appeared first on PCWorld Albanian.


(ICT Media)

About Bruno Sholla

Check Also

Nga sot të gjithë zhvilluesit mund të regjistrojnë sajtet personale dhe projektet me domainin .dev

Ndërsa numri i domaineve .com të disponueshme vijon të reduktohet, domaine alternative kanë filluar të ...