16 December 2017
Home » Teknologji » Google shtrëngon politikat e përdorimit të Youtube nga frika e përmbajtjeve ekstremiste

Google shtrëngon politikat e përdorimit të Youtube nga frika e përmbajtjeve ekstremiste

Alphabet, kompania mëmë e Google, tha gjatë fundjavës se do të implementojë më shumë masa të cilat do të identifikojnë dhe eliminojnë përmbajtjet terroriste dhe ekstremiste në platformën e saj të Youtube.

Si rezultat pozicioni i kompanisë ndaj videove të cilat përfshijnë përmbajtjet supremaciste dhe dhunë nxitëse. Krijuesit e tyre do të paralajmërohen se videot e tyre nuk mund të monetizohen e as rekomandohen edhe pse nuk shkelin në mënyrë të drejtpërdrejtë politikat e përdorimit të platformës.

Kompania vijoi duke thënë se masat e reja do të sjellin do të sjellin staf të ri dhe më shumë burime njerëzore. Një bashkëpunim i ngushtë me grupet anti-ekstremiste do të zërë vend.

Madje nën masat e reja, Google do të përpiqet të arrijë rekrutët potenciale të Shtetit Islamik përmes reklamave online për ti dërguar ata drejt videove me mesazhe anti-ekstremiste për të ndryshuar mendjen e tyre.

Civilë në Gjermani, Francë dhe Britani janë vrarë e lënduar në disa atentate terroriste vitet e fundit nga militantët e Shtetit Islamik. Javën e kaluar edhe Facebook ju bashkua kësaj lufte kundër ekstremizmit online. /PCWorld Albanian

The post Google shtrëngon politikat e përdorimit të Youtube nga frika e përmbajtjeve ekstremiste appeared first on PCWorld Albanian.


(ICT Media)

About Bruno Sholla

Check Also

Microsoft lançon versionin zyrtar të rivalit të Twitch, aplikacionin Mixer

Në Tetor Microsoft publikoi një version beta të aplikacionit të ridizajnuar Mixer në iOS dhe ...