20 February 2019
Home » Teknologji » Facebook hap tre qendra trajnimi dixhital në Evropë

Facebook hap tre qendra trajnimi dixhital në Evropë

Facebook tha ditën e Hëne se do të hapë tre qendra të reja në Evropë për trajnimin e njerëzve me aftësi dixhitale.

Të paktën 1 milion njerëz do të trajnohen në dy vitet e ardhshme tha gjigandi i rrjetit social.

Gjigandi Amerikan, i cili ka hasur vështirësi në Evropë me autoritetet rregullatorë, tha se do të hapë tre qendra komunitare në Spanjë, Poloni dhe Itali si dhe të investojë 10 milion Euro në Francë përmes qendrës së hulumtimit në inteligjencën artificiale.

“Njerëzit janë të shqetësuar se revolucioni dixhital po i lë pas dhe ne duam të sigurohemi se njerëzve nuk kanë për tu munguar aftësitë e duhura në ekonominë dixhitale,” tha Sheryl Sandberg.

Këto qendra komunitare do të ofrojnë trajnime dixhitale, trajnime në fushën e medias dhe sigurisë online për të rinjtë, të moshuarit dhe refugjatët.

Kjo lëvizje e Facebook vjen në një kohë kur BE-ja diskuton propozime për rritjen e taksave ndaj kompanive shumëkombëshe si Amazon, Google, Apple dhe Facebook.

Bashkimi Evropian beson të ketë humbur 5.4 miliardë dollarë në taksa nga Google dhe Facebook përgjatë viteve 2013-2015. /PCWorld Albanian

The post Facebook hap tre qendra trajnimi dixhital në Evropë appeared first on PCWorld Albanian.


(ICT Media)

About Bruno Sholla

Check Also

Nga sot të gjithë zhvilluesit mund të regjistrojnë sajtet personale dhe projektet me domainin .dev

Ndërsa numri i domaineve .com të disponueshme vijon të reduktohet, domaine alternative kanë filluar të ...