21 November 2018
Home » Teknologji » Daisy është robot i ri i Apple për riciklimin e iPhone

Daisy është robot i ri i Apple për riciklimin e iPhone

Përpara Ditës së Tokës, Apple ka prezantuarr një robot të ri me emrin Daisy, që mund të çmontojë iPhone, në mënyrë që të marrë materialet e vlefshme.

Roboti është një pasues i Liam, një tjetër robot riciklimi i krijuar nga Apple që u zbulua në vitin 2016. Në të vërtetë, Daisy u krijua me disa nga pjesët e vjetra të Liam, duke e bërë atë një robot të ricikluar që ndihmon në riciklimin e iPhone. Daisy është në gjendje të heqë nëntë versione të ndryshme të iPhone dhe mund të çmontojë deri në 200 iPhone në orë. Ai gjithashtu ndan pjesët dhe heq komponente të caktuara siç shkon.

Së bashku me Daisy, Apple ka njoftuar gjithashtu një program të përkohshëm të quajtur GiveBack, ku klientët mund të kthejnë pajisjet në dyqan ose nëpërmjet Apple.com për t’i ricikluar. Për çdo pajisje të marrë prej tani deri më 30 prill, Apple do të bëjë një donacion për Conservation International.

Kohët e fundit, Apple njoftoi se tani  mundësohet nga 100% të energjisë së rinovueshme në të gjithë botën, nëpërmjet blerjes së bonove të energjisë së gjelbër dhe investimit në burimet e ripërtëritshme, të përdorura në zinxhirin e furnizimit dhe në infrastrukturën fizike.

Edhe pse sot nuk është e mundur që çdo njësi të funksionojë me energji të pastër 100%, CEO i Apple, Tim Cook tha në një deklaratë: “Ne do të vazhdojmë të bëjmë çfarë  është e mundur me materialet e produkteve tona, mënyrën se si i riciklojmë ato  dhe punën tonë me furnizuesit për të krijuar burime të reja krijuese dhe të ardhshme të energjisë së rinovueshme, sepse ne e dimë se e ardhmja varet nga ajo.” /PCWorld Albanian

The post Daisy është robot i ri i Apple për riciklimin e iPhone appeared first on PCWorld Albanian.


(ICT Media)

About Bruno Sholla

Check Also

Bitcoin nën 4,500 dollarë, mbarë industria e shqetësuar

Vlera e bitcoin vijoi rënien ditën e Marte me 7% në 4,496 dollarë në këto ...