16 December 2017
Home » Teknologji » CIA ka hakuar 25 modele routerash prej vitesh

CIA ka hakuar 25 modele routerash prej vitesh

Routerat e shtëpisë nga të paktën 10 prodhues përfshirë Linksys, DLink dhe Belkin mund të shndërrohen në një portë përgjimi për Agjencinë Qëndrore të Inteligjencës CIA për të manipuluar dhe monitoruar trafikun e pajisjeve të lidhura.

Ky lajm vjen nga dokumentet e publikuara së fundit nga Wikileaks. CherryBlossom, siç edhe quhet problemi i sigurisë mund të përdoret efektivisht ndaj routerave popullor si D-Link DIR-130 dhe Linksys WRT300N.

Exploit-i Tomato mund të marrë fjalëkalimet e tyre përsa kohë një veçori e njohur si “Plug & Play” është e aktivizuara.

Sipas dokumenteve të Wikileaks, CherryBlossom funksiononte me 25 modele routerash dhe me modifikimet e duhura mund ta dërgojë këtë numër deri në 100.

Gjatë muajit Mars Wikileaks publikoi disa dokumente ku detajonte teknikat e CIA-s për të hakuar pajisjet tona. Thuhet se agjencia ka mjetet e duhura të hakimit për çdo telefon, televizor, kompjuter apo router. /PCWorld Albanian

The post CIA ka hakuar 25 modele routerash prej vitesh appeared first on PCWorld Albanian.


(ICT Media)

About Bruno Sholla

Check Also

Microsoft lançon versionin zyrtar të rivalit të Twitch, aplikacionin Mixer

Në Tetor Microsoft publikoi një version beta të aplikacionit të ridizajnuar Mixer në iOS dhe ...