Home » Teknologji » Chromebook-ët e ardhshëm mund të funksionojnë me Snapdragon 845

Chromebook-ët e ardhshëm mund të funksionojnë me Snapdragon 845

Qualcomm Snapdragon 845 do të jetë pjesë e disa prej flagshipëve të 2018-ës dhe kompjuterave “Always-Connected” të Microsoft dhe Qualcomm, por gjithashtu ekziston një mundësi që festës ti bashkohet edhe Google me Chromebook-ët.

Ndryshe nga flagshipët të cilët funksionojnë me Android dhe kompjuterat “Always-Connected” me Windows, linja Chromebook e Google fuqizohet nga Chrome OS.

Thellë në kodin e Chrome OS, zhvilluesit XDA kanë zbuluar disa prova të qarta se në një të ardhme të afërt do të kemi një Chromebook me procesor Snapdragon.

Në aspektin e fuqisë dhe konsumit të energjisë, Snapdragon 845 do të ishte një opsion edhe më i volitshëm për Chromebook-ët sesa kompjuterat Windows.

Megjithatë ka pasur disa pengesa në përdorimin e procesorëve Android. Së pari duhen driver-at e nevojshëm. Së dyti ka pasur kritika ndaj Qualcomm për neglizhimin e platformave me kod të hapur si Linux sa i takon mbështetjes për driver-at.

Por situata duket se ka gjetur një zgjidhje. Snapdragon 845 do të ishte procesori ideal për një Chromebook falë balancës mes performancës dhe konsumit të energjisë.

Zakonisht Chromebook-ët kanë ofruar jetëgjatësi më të lartë bateri sesa laptopët tradicionalë, kjo falë natyrës së “lehtë” të sistemit operativ. /PCWorld Albanian

The post Chromebook-ët e ardhshëm mund të funksionojnë me Snapdragon 845 appeared first on PCWorld Albanian.


(ICT Media)

About Bruno Sholla

Check Also

google1.jpg

Google Calendar vs Apple Calendar, cili udhëheq?

Për shumë përdorues të smartfonëve, aplikacionet e kalendarit janë një mjet jetik për të qëndruar ...