23 February 2019
Home » Computer (page 2)

Computer

Kompjuterat e së ardhmes!!!!!!!!!

Kompjuteri i së ardhmes do të jetë gjithkund dhe askund. Duket si një thënie kontradiktore në vetvete, por Prof. Stefan Jähnichen mund ta sqarojë: “Kompjuterat do të bëhen gjithnjë e më të vegjël, hap pas hapi ata do t’i fshihen pamjes që shohim ne”. Me këtë, profesori për teknikën software në Universitetin Teknik të Berlinit nënkupton atë që kolegët e ...

Read More »

A po e ngadalësojnë shtojcat shfletuesin tuaj???Ja zgjidhja!!!

an Paul, një i apasionuar pas shtojcave në shfletues ka krijuar një artikull ku shpjegon se si një përdorues të ketë mundësi të kuptojë nëse shtojcat në shfletues janë duke ngadalësuar navigimin e tij në internet. Shtojcat dhe aplikacionet sigurisht që të ofrojnë më shumë mundësi në një shfletues por shpesh herë ato ngadalësojnë shfletuesin, ndikojnë negativisht në performancën e ...

Read More »

Lenovo sjell në treg tri modele të reja laptopësh me kosto të ulët.

    Në 28 maj në Beijing, Lenovo do të mbaje eventin ‘Lenovo Tech World’, në të cilin do të shfaqë vizionin e kompanisë përsa i përket zhvillimit të teknologjisë kompjuterike në 5 vitet e ardhshme. Për përvec kësaj kompania ka dhe gjëra të reja për të prezantuar gjatë këtij eventi. Lenovo ka bërë publik disa nga detajet përsa i ...

Read More »

Njihuni me kompjuterin që kushton vetëm 9 dollarë!!!

Nëse ju nevojitet një kompjuter në madhësinë e një karte krediti, atëherë duhet t’i hidhni një sy kompjuterit CHIP, i cili operon me sistemin Linux dhe mund të bëjë gjithçka që ju doni…madje mund të luani me të edhe lojën Quake. Ajo që e bën të veçantë këtë kompjuter është se kushton vetëm 9 dollarë. Kompjuteri ofron Wi-Fi, Bluetooth si ...

Read More »

Disqet solide SSD mund të humbasin të dhënat nëse lihen për një periudhë të gjatë pa energji.

Një hulumtim i ri ka zbuluar se disqet solide SSD, të cilët ofrojnë një performancë më të lartë se hardisqet HDD, kanë një dobësi e cila mund të rezultojë fatale për të dhënat e përdoruesve. Këto SSD humbasin të dhënat nëse lihen për një kohë të gjatë në një ambjent me temperaturë të paqëndrueshme. Më shqetsues është fakti se kjo ...

Read More »

Dell prezanton linjën e re të tabletëve dhe laptopëve

Dell ka prezantuar linjën e re të tabletëve dhe laptopëve, një lëvizje e domosdoshme për kompaninë duke qenë se së fundmi nuk e ka pasur të lehtë të ketë sukses për shkak të rritjes së konkurrencës. Është e vërtetë që Dell vazhdon të mbetet një prej prodhuesve më të fuqishëm të kompjuterëve personalë, por rivalë të tillë si Lenovo apo ...

Read More »

Ndërtohet kompjuteri i pare duke përdorur vetëm transistorët e nanotubave të karbonit

Hulumtuesit në Universitetin e Stanfordit, sipas një artikulli të postuar gjatë të mërkurës në revistën shkencore Nature, kanë demonstruar kompjuterin e parë funksional të ndërtuar duke përdorur vetëm transistorë të nanotubave të karbonit. Shkencëtarët kanë qenë duke testuar me transistorë në bazë të nanotubave të karbonit ose CNT që janë pasardhës të transistorëve të silicit, teksa silici pritet të arrijë ...

Read More »

Microsoft prezanton Surface 2 dhe Surface Pro 2

Microsoft sapo ka lançuar gjeneratën e re të pajisjeve hibride laptop/tablet Microsoft Surface 2 dhe Microsoft Surface Pro 2. Është vëne re se pajisjet kanë një përmirësim të konsiderueshëm të harduerit që reflekton edhe njëherë fokusin më të ri të Microsoft-it si një kompani harduerësh. Tek Surface Pro 2 vlen të përmendet më tepër se shpejtësia e kësaj pajisjeje është rreth 95% më e madhe ...

Read More »