Home » Teknologji » Britania shpall ZTE kërcënim për sigurinë kombëtare

Britania shpall ZTE kërcënim për sigurinë kombëtare

Autoritet kibernetike Britanike paralajmëruan kompanitë e telekomunikacionit të cilat kanë marrëveshje me prodhuesin Kinez ZTE duke folur për rreziqe të mëdha që i kanosen sigurisë kombëtare.

Departamenti Amerikan i Tregtisë ka ndaluar për 7 vite blerjen e produkteve dhe shërbimeve të ZTE.

Në Britani, Qendra Kombëtare e Sigurisë Kibernetike shprehej se pajisjet e ZTE-së përbejnë kërcënim për sigurinë e vendit.

Sipas NCSC një numër i konsiderueshëm kompanish Britanike përdorin në masë pajisjet nga Huawei, një tjetër prodhues Kinez.

Në Mars të 2017-ës ZTE u shpall fajtore për shitjen e teknologjinë Amerikane tek Irani dhe Koreja e Veriut.

Në Britani, British Telecommunications ka një partneritet kërkimor me ZTE-në. /PCWorld Albanian

The post Britania shpall ZTE kërcënim për sigurinë kombëtare appeared first on PCWorld Albanian.


(ICT Media)

About Bruno Sholla

Check Also

Microsoft vlerësohet me mbi 800 miliardë dollarë

Aksionet e Microsoft prekën një rekord ditën e Premte pasi kompania raportoi një tjetër tre ...