Mark Zuckerberg: Facebook do të jetë përherë falas

Gjatë dëshmisë së Mark Zuckerberg para Senatit, CEO i Facebook përsëriti se “gjithmonë do të ketë një version të Facebook që është falas”. Në mes të skandalit të Cambridge Analytica, në të cilin të dhënat e përdoruesit  të  rreth  87 milionë njerëzve u shitën nga një zhvillues i palës së tretë në firmën Cambridge Analytica të lidhura me fushatën zgjedhore ...

Read More »

Posta e Kosovës në prag të falimentimit

Kriza financiare në Postën e Kosovës ka bërë që kjo ndërmarrje të mos mundë t’i ekzekutojë pagat për të gjithë punëtorët edhe në këtë muaj. Menaxhmenti i kësaj ndërmarrjeje po i kërkon me “ngulm” aksionarit të saj Qeverisë të organizojë takime intensive me institucionet përgjegjëse për ta tejkaluar gjendjen e rëndë, shkruan sot Gazeta “Zëri” Zyrtarët për informim në Postën ...

Read More »

Google do të sjellë një pamje të re për Gmail në ueb

Google ka planifikuar një dizajn të ri për ndërfaqjen e uebit të Gmail dhe së shpejti do të jetë i disponueshëm për të gjithë përdoruesit. Në një e-mail drejtuar administratorëve të G Suite kompania shpjegon disa prej veçorive të reja të dizajnit të ri. Google sjell këtë ndërfaqe me premtimin e një pamjeje më të pastër dhe të thjeshtë të ...

Read More »

Spotify do të sjellë një version të ri të aplikacionit pa pagesë

Gjigandi i muzikës Spotify pritet të mbajë një aktivitet të një rëndësie të veçantë më 24 Prill në Nju Jork. Gjatë aktivitetit pritet të prezantojë një version të rimodeluar të aplikacionit për përdoruesit pa pagesë. Sipas një raporti të Bloomberg kompania do të sjellë ndryshimet e planifikuara vetëm pasi ti bëjë publike. Presupozohet se version i ri i aplikacionit do ...

Read More »

Një standard i ri uebi do të “vrasë” fjalëkalimet

Një standard i ri uebi do të vrasë njëherë e mirë fjalëkalimet, që do thotë se përdorimit nuk kanë pse të mbajnë mend fjalëkalimet për çdo uebsajt dhe shërbim që përdorin. Web Authentication është një standard i cili është krijuar për të zëvendësuar fjalëkalimet me identifikim biometrik dhe pajisje që përdoruesit shfrytëzojnë si një çelës sigurie, telefon inteligjent, skaner i ...

Read More »

PayPal do të ofrojë shërbime bankare tradicionale si kartat e debitit dhe depozitimin e çeqeve

Sipas një raporti në The Wall Street Journal, PayPal po kërkon të zgjerohet në diçka më pranë një banke të vërtetë. Po fillon të hapë shërbime bankare më tradicionale për klientët, duke përfshirë kartat e debitit të përputhshëm me ATM, pagesat e drejtpërdrejta të depozitimit, dhe sigurimi i FDIC. Deri më tani, PayPal i ka ofruar veçoritë vetëm një grupi ...

Read More »

Zëvendës presidenti i KE-së, blockchain po kalon nga laboratori në përdorim dhe implementim

Zëvendës presidenti i Komisionit Evropian u bëri thirrje vendeve të BE-së të tregojnë angazhime ndaj teknologjisë blockchain ku sipas tij po kalon nga faza laboratorike në implementim. Në një fjalim dedikuar dixhitalizimit, Andrus Ansip foli për teknologjinë blockchain si një hapësirë me potencial të lartë e cila duhet të shfrytëzohet nga vendet e BE-së. Sipas tij Evropa ka një shans ...

Read More »

Dubai teston targat dixhitale

Targat digjitale do të testohen në Dubai për të parë nëse funksionon si sistem. Targat e regjistrimit të makinave nuk kanë ndryshuar pothuajse fare që në kohën kur është krijuar edhe makina e parë, më shumë se një shekull më parë. Vitet e fundit është folur shumë në lidhje me përdorimin e targave digjitale. Në Dubai, tashmë do tu jepet ...

Read More »

YouTube ka mbledhur ilegalisht të dhëna nga fëmijët

Akti për mbrojtjen e privatësisë së fëmijëve në internet është shkruar në vitin 1998, i cili nuk lejon që kompanitë të mbledhin të dhëna nga fëmijët nën moshën 13 vjeç. Për këtë arsye, fëmijët nuk lejohen të përdorin YouTube. Duke u bazuar në të, Google krijoi aplikacionin YouTube Kids. Njëzet grupe të mbrojtëse të fëmijëve zbuluan se YouTube po mbledh ...

Read More »

App Store gjeneron 85% më shumë të ardhura sesa Google Play Store

insights_q1-2018-index-consumer-spend0-new.jpg

Google Play Store është platforma më e madhe në botë e aplikacioneve mobile. Megjithatë të jetë më i madh s’do të thotë të jesh më fitimprurësi. Në raportin më të fundit të App Annie pavarësisht dominimit të Play Store në numrin e aplikacioneve, App Store ende gjeneron më shumë para. Por për sa të ardhura bëhet fjalë? Sipas App Annie ...

Read More »