Home » Teknologji » Bashkimi Evropian propozon implementimin e enkriptimit fundor, ndalon përgjimet e agjencive qeveritare

Bashkimi Evropian propozon implementimin e enkriptimit fundor, ndalon përgjimet e agjencive qeveritare

Bashkimi Evropian dëshiron ta ketë më të lehtë të marrë informacion kur është i domosdoshëm nga shërbimet online, por kjo nuk do të thotë se informacion duhet të jetë i lehtë për tu shtënë në duar.

Parlamenti Evropian miratoi ditën e sotme një amendament i cili kërkon implementimin e enkriptimit fundor duke ndaluar përdorimin e portave të përgjimit nga agjencitë Evropiane të zbatimit të ligjit.

Qytetarët Evropianë duhet të dinë se konfidencialiteti dhe siguria e të dhënave të tyre është e garantuar shkruan drafti.

Propozimet pritet të miratohen nga Parlamenti Evropian dhe më pas të rishikohen nga Këshilli, andaj ekziston një mundësi që rregullorja të zbutet.

Por kjo rregullore e re mund të shënojë fillimin e një konflikti mes BE-së dhe vendeve që nuk janë aq miqësore me enkriptimin fundor. Britani është një armik i saj edhe pse është në hapat e largimit nga BE-ja.

Gjithashtu miratimi i këtij amendamenti do të pengonte përpjekjet e ligjvënësve Amerikanë për të ndaluar enkriptimin. /PCWorld Albanian

The post Bashkimi Evropian propozon implementimin e enkriptimit fundor, ndalon përgjimet e agjencive qeveritare appeared first on PCWorld Albanian.


(ICT Media)

About Bruno Sholla

Check Also

BlackBerry KEYone Black Edition ofron më shumë sesa një ngjyrë të re

Një prej telefonëve që ka tërhequr më së shumti vëmendjen e konsumatorit, ishte padyshim telefoni ...