Home » Bruno Sholla (page 625)

Bruno Sholla

BlackBerry Vienna është telefoni i dytë Android i kompanisë kanadeze

blackberry-vienna-android.jpg

Vetëm pak ditë pasi shefi ekzekutiv John Chen konfirmoi një linjë të re produktesh që do të pasonin BlackBerry Priv, CrackBerry publikoi foto të cilat besohet të jenë zyrtare të telefonit të dytë Android. Me emrin e koduar Blackberry Vienna, ky telefon inteligjent braktis tastierën e rrëshqitshme të Priv duke favorizuar ndërfaqen unike të BlackBerry me një tastierë fizike statike. ...

Read More »

Samsung zbuloi proçesorin me bërthama të përshtatura Exynos 8 Octa 8890

Exynos8_PR_Main_1.jpg

Pas Qualcomm, është rradha e Samsung të tregojë më të mirën e gjeneratës së re të proçesorëve mobil. Përmes një postimi në blog Samsung detajoi anëtarin më të ri të familjes së proçesorëve mobil: Exynos 8 Octa 8890. Ky është proçesori i dytë i Samsung bazuar në arkitekturën 14 nanometër dhe njihej ndryshe me pseudonimin M1 Mongoose. Po ndryshe nga ...

Read More »

Raporti i 5-të i transparencës së Facebook: 8 kërkesa për informacion nga Shqipëria, 6-të nga Kosova

advertisers-should-only-pay-ads-that-are-actually-seen-by-users-facebook.jpg

Kërkesat qeveritare për informacion në rrjetin social Facebook janë rritur me 18 % krahasuar me një vit më parë. Kështu shprehet raporti i 5-të i transparencës së Facebook ku përgjatë periudhës Janar – Qershor 2015 janë bërë 41,214 kërkesa në të gjithë botën. Por kjo është vetëm një pjesë e raportit i cili gjithashtu hedh dritë mbi përmbajtjet e larguara ...

Read More »

Pas 20 vitesh automjetet nuk do të drejtohen më nga njerëzit u shpreh Steve Wozniak

steve_wozniak

  “Ishte një eksperiencë magjike”, u shpreh Steve Wozniak momentet që kishte përjetuar në një makinë Tesla me sistem vetëdrejtimi. Një nga pionerët e teknologjisë që solli revolucionin e kompjuterave personal në 1970-tën tregoi eksperiencën e tij në makinën Tesla ma këtë fjalë: “Ishte një ndjesi e mrekullueshme të shikoje makinën që manifestonte aftësitë vetëdrejtuese në rrugë.” “Makinat me sistem ...

Read More »

E disponueshme ndërfaqja e re e Google Play Store

google_play_lead_image_dimensions.0.0.0.0

Pamja e re e platformës Google Play të cilën e lajmëruam dy ditë më parë tani po ndjek rrugëtimin e saj drejt telefonëve inteligjentë dhe tabletëve Android. Ky dizajn i ri, i njotuar në fillim të këtij muaji ndan faqen kryesore në dy seksione kryesore : Aplikacione & Lojra dhe Argëtim. Kjo e fundit përfshin përmbajtjet e tilla si Filmat, Shfaqjet ...

Read More »

87 % e operacioneve globale të Apple funksionojnë me energji të riciklueshme

green-apple

Apple bëri të ditur se fabrikat e saj në Kinë operojnë që të gjitha më energji të riciklueshme. Të njëjtën gjë kompania amerikane e kishte bërë edhe në SHBA. Globalisht, 87 % të operacioneve të Apple bazohen në energji të riciklueshme. Projektet me panele diellore të Apple në Kinë do të kenë impakt klimaterik të njëjtë me largimin nga qarkullimi ...

Read More »

Hakerat kanë përdorur rrjetin social Linkedin për të kompromentuar sisteme biznesesh dhe institucionesh

Ostersund, Sweden - July 24, 2011: Close up of Linkedin's main page on a web browser. Linkedin is a business oriented social networking site.

Çdo ditë e më shumë hakerat tregojnë se mënyrat e sulmeve kibernetike online janë nga më të shumllojshmet. Së fundmi ata kanë ndërtuar një skemë mashtrimi e cila është implementuar në rrjetin e rekrutimit të punonjësve, LinkedIn. Nga të dhënat e zbuluara deri më tani, grupi i hakerave ka vënë nën shënjestër kompanitë e telekomunikacionit, institucionet qeveritare dhe departamentet e ...

Read More »

3D Printer

maxresdefault

3DZ arrives in a climate of great change and continuous transformation of the production mode. We are authorized 3D Systems dealers, the global leader in the manufacture of 3D printers, 3D scanners and software. For more info, please click: HERE

Read More »