Home » Bruno Sholla (page 5)

Bruno Sholla

Autoriteti i Konkurrencës nis hetimet për marrëveshjen IPKO-DigitAlb

Më 10 Janar në mbledhjen e radhës së Komisionit të Autoritetit Kosovar të Konkurrencës, u vendos për fillimin e procedurës hetimore kundër IPKO Komunikimet dhe Digit Alb SH.A. “Autoriteti, duke pasur parasysh kërkesën e Telekomit të Kosovës, SH.A me seli ne Prishtinë – Dardania p.n, me Nr.Prot.298/15-01 Datë:10.03.2017, të bëjë vlerësimin ex-post të objektit të Marrëveshjes Ekskluzive e lidhur ndërmjet ...

Read More »

Cili prej rrjeteve sociale duhet eliminuar? Një anketë ka përgjigjet

chartoftheday_12485_which_online_platforms_should_be_killed_off_n.jpg

Vjen një moment që media sociale të çon drejt limiteve. Nganjëherë mund të jetë një mesazh shqetësues në Tinder, nganjëherë një cicërimë nga një president. Nuk janë të paktë ata që kanë menduar mbylljen e llogarive të tyre. Sipas një ankete të realizuar nga Harris Poll ku u pyetën 2,000 Amerikanë, u zbulua një negativitet i lartë në drejtim të ...

Read More »

BlackBerry prezantoi softuerin e sigurisë kibernetike për makinat autonome quajtur Jarvis

Prodhuesi Kanadez i softuerit BlackBerry prezantoi të Hënën një softuer të ri të sigurisë kibernetike i cili identifikon problemet e sigurisë në makinat me sistem vetëdrejtimi. Produkti i quajtur BlackBerry Jarvis, është i pari i llojit të tij për makinat autonome por mund të aplikohet edhe në sektorët industrialë dhe shëndetësorë. Shërbimi do të ofrohet me një pagesë për kohën ...

Read More »

Bota e komplikuar e e-commerce

e-commerce-813.jpg

Dekadat e fundit karakterizohen nga rritja drastike e përdorimit të mjeteve elektronike dhe së fundmi të internetit, jo vetëm për qëllime komunikimi e argëtimi, por edhe për qëllime biznesi. E-commerce është shndërruar në një nga mënyrat më bashkëkohore të të bërit biznes nëpërmjet internetit. Për ta përshkruar në mënyrë të përmbledhur, e-commerce konsiston në veprimtarinë tregtare në rrugë elektronike, më ...

Read More »

Çdo vendim për Bitcoin duhet të ketë karakter global thotë banka qendrore Gjermane

Një përpjekje për rregullimin e monedhave kriptografike si Bitcoin duhet të bëhet në rang global duke qenë se ligjet rajonale dhe kombëtare janë të pafuqishme për të imponuar një ndalim në një komunitet global virtual tha drejtori i bankës qendrore Gjermane të hënën. Autoritetet kombëtare në mbarë globin e në veçanti në Azi janë përpjekur ti vënë frerë boom-it global ...

Read More »

Kërcënimet e Koresë së Jugut zhvlerësojnë Bitcoin me 18%, rivalët gjithashtu bien

Bitcoin ra me 18% ditën e Marte duke shënuar pikën më të ulët në katër javë si rezultat i presionit që vjen nga Koreja e Jugut e cila kërcënoi me ndalimin e tregtimit të monedhave kriptografike. Rënia e bitcoin nxiti një shitje masive tek monedhat kriptografike ku Ethereum ra me 23% sipas CoinMarketCap.com. Ripple gjithashtu ra me 33%. Sajti Korean ...

Read More »

LG G7 do të ndërtohet nga e para me një vizion dhe strategji të re

E ardhmja e divizionit mobil të LG është e paqartë. Pas 10 tre mujorësh me radhë në humbje, LG në konferencën CES tha se nevojitet një qasje e re. Gjigandi Koreano-Jugor i elektronikës konfirmoi largimin nga strategjia e vjetër duke ndryshuar flagshipët çdo vit në favor të modeleve më jetëgjatë që përmirësohen vazhdimisht. Sipas The Investor, CEO i LG Electronics ...

Read More »

HMD Global dërgon Android 8.0 Oreo për Nokia 6 2018 dhe Nokia 7

Një javë më parë HMD Global prezantoi Nokia 6 2018 i cili vinte me Android 7.1.1 Nougat dhe kushtonte 230 dollarë. Zhgënjimi më i madh ishte mungesa e Android 8.0 Oreo ndërsa HMD Global njoftoi ditën e Hëne se versioni më i fundit i sistemit operativ është i disponueshëm për gjeneratën e dytë të Nokia 6 dhe Nokia 7 të ...

Read More »

Rama: Shkurtim drastik të dokumenteve dhe shpenzimeve

Gjatë një dëgjese të zhvilluar me qytetarë të Rrëshenit lidhur me platformën e bashkëqeverisjes, kryeministri i vendit, z. Edi Rama bëri me dije se do të ketë një reduktim drastik të dokumenteve që shteti kërkon ndaj qytetarit dhe biznesit. Rama theksoi se shumë shpejt do të bëhen publike konkluzionet e procesit për shkurtimin në masë të dokumenteve. “Shpëtimi nga tmerri ...

Read More »

AKEP publikon strategjinë e 2018-ës, premton portimin e numrave brenda 24 orësh

Autoriteti i Komunikimeve Elektronike publikoi të Hënen strategjinë dhe planin e veprimit të AKEP për vitin 2018. Këshilli Drejtues i AKEP me Vendimin nr.29, datë 29.12.2017 miratoi dokumentin “Strategjia dhe Plani i Veprimit të AKEP për Vitin 2018”. Ky dokument përmban fushat kryesore dhe prioritetet strategjike ku do fokusohet puna e AKEP gjatë vitit 2018. AKEP do të punojë që ...

Read More »