Home » Bruno Sholla (page 413)

Bruno Sholla

Logitech Brio, një kamër 4K e cila kushton 200 dollar

Vështirë të argumentohet pse një përdorues do të kishte nevojë për kamër 4K gjatë një video konference. Por ja ku është dhe kushton 199 dollar. Është e kufizuar në rezolucion 4,096 x 2,160 me 30 frekuenca në sekondë. Logitech përpiqet të na kujtojë se nuk vlen vetëm për video konferencat por për të gjithë ata që videon e kanë seriozisht. ...

Read More »

Wikipedia përjashton Daily Mail si burim informacioni

Daily Mail është një prej tabloidëve britanik më të ndjekur në vendin ishullor dhe gazeta britanike më e njohur botërisht. Por tabloidin e ka ndjekur prej kohësh një famë e keqe. Gazetaria e stafit shkon përtej profesionit deri në ekzagjërime, gjepura dhe fanatizëm. Më shumë sesa një gazetë është një listë gjërash të cilat nuk kanë ndodhur kurrë dhe për ...

Read More »

Intel i nënshtrohet Trump, lajmëron ndërtimin e një fabrike 7 miliard dollarëshe në SHBA

Kjo fabrikë pritet të krijojë 3,000 vende të reja pune, i cili ka qenë edhe premtimi më i fortë i Trump gjatë fushatës së tij presidenciale. Shefi ekzekutiv i Intel, Brian Krzanich, njoftoi investimin përpara reporterëve teksa qëndronte pas karriges së Presidentit Trump, një sinjal ky i cili tregon sesi korporatat Amerikane mund ti adaptohen politikave të Shtëpisë së Bardhë ...

Read More »

Hyn në funksion sistemi online i shërbimeve konsullore në Shqipëri

Kjo është një platformë elektronike e krijuar nga Ministria e Jashtme për të ofruar procedura të thjeshtësuara dhe me mekanizma mjaft transparente. Shërbimet që përfshihen në sistemin SHKO janë: asistencë e përgjithshme, çështje që kanë të bëjnë me shtetësinë, aktet e gjendjes civile, akte noteriale si deklarata dhe prokura, vërtetime konsullore, leje kalimi dhe leje transporti të personave, pajisje me ...

Read More »

Eightydays, planifikoni udhëtimet tuaja

Aplikacioni në ueb i cili aktualisht është në beta përmban vetëm qytete Europiane ndërsa aplikacioni iOS edhe ato Amerikane. Për të përdorur aplikacionin mjafton të përzgjidhni datat e udhëtimit dhe vendi nga ku do të niseni dhe Eightydays do të rregullojë çdo gjë që nga itinerari tek kostoja. Nëse nuk u pëlqen përzgjedhja e parë mjafton të klikoni butonin “Shuffle” ...

Read More »

Siguria në internet dhe roli i CERT-ve

CyberSecurity-e1486641051549.jpg

Atdhe Buja – Ekspert i Sigurisë Kibernetike Computer Emergency Response Teams (CERT) janë grupe të ekspertëve që trajtojnë apo zgjidhin incidente të sigurisë kibernetike. Misioni i njësive apo ekipeve CERT është i një rëndësie të veçantë ku mund të përmendim disa prej problematikave që trajton dhe që lindin në internet: Reagimi në kërcënimet e sigurisë njëkohësisht edhe pjesëmarrje në ofrimin ...

Read More »

Si krahasohet dalja në bursë e Snapchat me rivalët

chartoftheday_6127_tech_ipo_valuations_n.jpg

Por ditët e kompanisë si startup po u vjen fundi. Sipas aplikimit për të dalë në bursë Snapchat synon të rrisë vlerën e kompanisë me 3 miliard dollar të tjera. I lançuar në 2011-ën, aplikacioni i komunikimit krijuar nga një grup studentësh në Universitetin e Stanford filoi popullaritet me shpejtësi. Veçoria kryesore e tij ishte fshirja automatike e fotove por ...

Read More »

E ngatërrojnë me Snapchat, investitorët blejnë aksionet e një startupi 54 milion dollarësh

Javën e kaluar Snap, kompania pas aplikacionit Snapchat, kërkoi 3 miliard dollar nga dalja në bursë. Investitorët kanë filluar të garojnë për aksionet e aplikacionit të njohur të komunikimit por gabimisht kanë blerë në një tjetër kompani, Snap Interactive. Aksionet e kompanisë e cila zhvillon një aplikacion të quajtur Camfrog. Me zyra qëndrore në New York, vlera e kompanisë është ...

Read More »

Toshiba pranë shitjes së biznesit të çipeve të memorjes

Nëse materializohet marrëveshja do ti siguronte Toshiba nga 1.8 deri në 3.6 miliard dollar duke ndihmuar kompaninë të adresojë problemet e saj me biznesin nuklear në Shtetet e Bashkuara. Ekzekutivët e Toshiba preferojnë që blerësi potencial të jetë një fond investimesh kjo sepse marrëveshja mund të përmbyllet më shpejt pa nevojën e dritës jeshile nga autoritetet rregullatore. Aksionet e kompanisë ...

Read More »

Procesorët AMD Ryzen do të funksionojnë vetëm në Windows 10

Kompania konfirmoi se kishte testuar procesorët në Windows 7 dhe çdo gjë kishte funksionuar për mrekulli por nuk do ta mbështetë zyrtarisht sistemin operativ. “Për të arritur performancën më të lartë me procesorët tanë desktop, AMD i testoi ato në gjenerata të ndryshme të sistemeve operativ si Windows 7 dhe Windows 10. Megjithatë do të ofrojmë drivera dhe mbështetje vetëm ...

Read More »