Home » Bruno Sholla (page 3)

Bruno Sholla

Samsung prezantoi laptopin tablet Galaxy Book2 me 20 orë jetëgjatësi baterie

Vizioni i një kompjuter gjithnjë i lidhur në internet i manifestua ditën e sotme në formën e Galaxy Book2, një laptop-tablet 12-inç 2n1 i cili do të konkurrojë me Microsoft Surface Pro dhe Go. Diferenca më e madhe mes hibridit të Samsung dhe atij të Microsoft është procesori dhe platforma mbi të cilën bazohet Galaxy Book2, Qualcomm Snapdragon 850. Një ...

Read More »

Apple mban aktivitet më 30 Tetor, priten modele të reja iPad Pro dhe MacBook

Ditën e sotme Apple dërgoi ftesë për mediat në një aktivitet që do të mbahet në Nju Jork më 30 Tetor. Zakonisht aktiviteti i Tetorit të Apple është fokusuar në produktet të cilat nuk janë prezantuar në aktivitetin e iPhone në Shtator. Të gjithë po presin rifreskime të disa produkteve si disa modele Mac dhe iPad Pro. Modelet e 2018-ës ...

Read More »

Çipet e reja Wi-Fi të Qualcomm mund të transmetojnë deri në 10Gbps

Prodhuesi i njohur u çipeve Qualcomm prezantoi ditën e sotme familjen e re të çipeve 60Ghz Wi-Fi, konkretisht modelet QCA64x8 dhe QCA64x1 me shpejtësi transmetimi deri në 10Gbps. Shpejtësitë teorike të çipeve të reja që vinë me standardin Wi-Fi 802.11ay mund të kalojnë edhe ato të lidhjeve Etherenet. Për ta vënë në perspektivë teknologjinë e re Wi-Fi kujtojmë se një ...

Read More »

Pas sulmit të Facebook fshihet një grup hakerësh dhe jo shtete

Rrjeti social Facebook arriti në përfundimin se hakerë të cilët janë në kërkim të mënyra për të bërë para fshihen pas hakimit të fundit të 50 milion llogarive. Sipas një raporti të Wall Street Journal, rrjeti social më popullor në botë beson se janë një grup hakerash pas sulmit dhe jo hakera shtetërorë të sponsorizuar. Javën e kaluar Facebook ndryshoi ...

Read More »

Ja sesi të gjeni akses në internet Wi-Fi falas

Wi-Fi pa pagesë është vështirë të gjeni, por ekzistojnë disa mënyra për të përfituar akses falas. Ekzistojnë disa aplikacione të cilat tregojnë pikat e aksesit falas në zonën tuaj të banimit. Mposhtë kemi renditur disa prej tyre: Wi-Fi Free Spot Kjo databazë përmban pika aksesi Wi-Fi në SHBA, Evropë, Australi, Kanada, Amerikën Qendrore dhe Jugore, Lindje të Mesme, Azi dhe ...

Read More »

HELLO 2 lançohet në Kickstarter, financohet me 700%

Pasi përfitoi investime me vlerë prej gjysmë milion dollarësh nga platforma Kickstarter dhe IndieGogo dhe financuar me 1400% për gjeneratën e parë të platformës HELLO, suksesi i Inovacionit të Vitit në edicionin e 5-të të ICT Awards është i destinuar të përsëritet. Fushata e lançuar për gjeneratën e dytë të HELLO në Kickstarter më 9 Tetor arriti objektivin e saj ...

Read More »

Kërkesa AKEP, portalet online fillojnë publikimin e NIPT-eve

Gjatës ditës së sotme AKEP në përputhje me kuadrin ligjor dhe rregullator në fuqi ka informuar të gjitha subjektet e regjistruara si portale online se duhet të publikojnë brenda 72 orësh NIPT (NUIS) përkatës në seksionin kontakt të faqes  së tyre online. AKEP ka konstatuar se pjesa kryesore e zotëruesve të domaineve ka reaguar pozitivisht dhe po përditëson informacionin e kërkuar ...

Read More »

A është ky telefoni më i hollë në botë?

Kartat e biznesit janë pjesë e pandashme e shumë Japonezëve dhe nisur nga ky fakt një prej operatorëve më të mëdhenj në vend NTT Docomo në bashkëpunim me Kyocera ndërtuan një telefon që mund të vendoset në këllëfin e një karte biznesi. Telefoni KY-O1L është 5.3mm i trashë dhe peshon 47 gram. Docomo thotë se është telefoni më i hollë ...

Read More »

Facebook paditet për mashtrimin me performancën e videove

Facebook u akuzua ditën e Enjte për mashtrimin e reklamuesve. Në 2016-ën agjencia e marketingut online Crowd Siren paditi në gjykatë rrjetin social për manipulimin e treguesve statistikorë. Tashmë agjencia në fjalë pretendon se Facebook ishte në dijeni të fryrjes artificiale të treguesve të performancës së videove. Gjatë një hetimi që u bë, u zbulua se kompania llogariste si një ...

Read More »

Google shkëput Chrome dhe Search nga Androidi në Evropë

Google zyrtarisht hoqi dorë nga kufizimet ndaj prodhuesve të telefonëve Android pas një përplasjeje disavjeçare me Komisionin Evropian. Kompania nuk do të pengojë më prodhuesit të cilët duan të instalojnë versione të tjera Android por me aplikacionet e Google dhe dyqanin Play Store. Gjithashtu disa prej shërbimeve do të mund të instalohen pa qenë nevoja të instalohen e gjithë suita ...

Read More »